Kosten schadeherstel

spuiten schadeautoDe kosten van schadeherstel zijn alleen exact te bepalen door een schade expert of schadehersteller. Dit komt omdat de schade soms erger is dan het lijkt. Schade experts hebben daar een beter zicht op.

Bij een kleine bumperschade waarbij het alleen lijkt op een deuk in de bumper kan er soms toch meer aan de hand zijn. Het kan zijn dat de bevestiging van de bumper is gescheurd of gebroken of dat er scheuren zitten in de bumper. Vanaf de buitenkant lijkt er niets aan de hand te zijn maar er is dan toch meer. Als dit niet gerepareerd wordt kan het in het ergste geval zijn dat de bumper los kan gaan zitten. Hierbij kan bij een keuring een probleem ontstaan omdat er geen loszittende delen aan een auto mogen zitten.

schadeauto-verkopen


  [multiform “stap 2”]

  [multistep "1-2-https://verkopenschadeauto.be/stap-2/"]

  Vaak kan de bumper / scheuren nog wel gerepareerd worden en hoeft niet meteen te worden vervangen. Dit kan aanzienlijk veel geld schelen. In dat geval blijft het bij lijmen, schuren, plamuren en spuiten. Indien er toch een nieuwe bumper nodig is omdat de huidige niet meer goed te herstellen is dat komen deze kosten er ook bij. De nieuwe bumper moet altijd worden gespoten. Nieuwe onderdelen worden namelijk nooit op kleur geleverd. Bij nieuwe onderdelen hoeft er geen schuur- en plamuurprocess aan vooraf te gaan. De spuitkosten blijven hetzelfde.

  De bumper zal afhankelijk van de schade vaak wel verwijderd moeten worden. De demontage en montagekosten zijn in de totaalprijs vaak meegenomen. Een bumper demonteren en monteren kan ongeveer 1 uur in beslag nemen. Vervolgens wordt de bumper geïnspecteerd op andere beschadigingen welke er in de toekomst voor kunnen zorgen dat de bumper los kan gaan zitten of dat de er een scheur aanwezig is welke de stevigheid van de bumper beïnvloed en daarmee ook de lak.

  Herstellingskosten

  auto uitdeukenDe herstellingskosten van schadeherstel zijn per situatie weer verschillend. Bij schadeherstel moeten vaak onderdelen gedemonteerd worden om een onderdeel goed te kunnen spuiten of uit te kunnen deuken. Indien het uitdeuken betreft, dan wordt dat vaak vanuit de binnenkant gedaan. Dit betekend dat portieren uit elkaar gehaald moeten worden of dat er een achterbank gedemonteerd moet worden. Deze zaken kosten extra tijd en dus ook extra geld.

  Welke activiteiten kunnen bij schadeherstel komen kijken

  Afplakken, Demontage, Uitdeuken (waarbij lassen soms noodzakelijk is), Lijmen / repareren, plamuren, schuren, spuiten in grondlaag (grondverf), spuiten in kleurlaag (aflak), uitpoetsen, ontvetten, lak laten uitharden met speciale lampen of warmtecabines, metaal richten en recht zetten, defecte onderdelen vervangen, lassen en slijpen.

  Een auto welke betrokken is geweest bij een accident heeft vaak een ‘diepere’ schade opgelopen waarbij onderliggende delen of aangetast zijn. Parkeerschade is vaak een heel oppervlakkige lakschade waarbij er soms wat plamuur aan te pas moet komen.

  Prijzen

  spuiten bumperBumpers (voor- of achterbumper)

  Kleine schaafplek waarbij er lichte lakschade is: Bumper hoeft niet gedemonteerd te worden. Alleen ontvetten, schuren, spuiten grondlaag, spuiten kleurlaag, spuiten blanke lak laag. Kosten 400,- Euro. Indien er krassen zijn welke duidelijk zichtbaar of voelbaar zijn dan dient er ook geplamuurd te worden. Kosten zijn 100 Euro extra. Totale kosten 500,- Euro.

  Grotere lak beschadiging: De bumper moet gedemonteerd worden. Schades moeten altijd ruimer worden opgeschuurd dan dat ze zijn. Mogelijk moet de gehele bumper onder handen worden genomen. Werkzaamheden o.a. ontvetten, schuren, spuiten grondlaag, spuiten kleurlaag, spuiten blanke lak laag. Kosten kunnen rond de 750,- euro liggen.

  Motorkap

  schuren motorkapIndien de motorkap lak schade heeft in de vorm van steenslag dan wordt deze vaak helemaal gespoten. Een motorkap is gevoelig voor kleurverschil dus gedeeltelijk bij spuiten gaat niet. Omdat een motorkap een liggend deel is trekt deze meer stof aan. Hierdoor is de spuitbehandeling iets anders. De kosten zijn daardoor ook hoger. Een motorkap spuiten bevat ontvetten, plamuren en schuren. De kosten hiervan liggen rond de 600,- Euro. Indien de motorkap schade heeft vanwege een aanrijding dan is deze vaak niet meer perfect te krijgen. In dit geval moet er een nieuwe motorkap worden geplaatst. De prijs van een motorkap ka enorm variëren. Elk merk en type kunnen zo hun eigen prijzen hebben. Gemiddeld zou een motorkap 700 Euro kunnen kosten. Hier komen de spuitkosten van 500 Euro nog bij.

  Achterscherm

  Een achterscherm met een deuk moet vaak worden uitgedeukt, geplamuurd worden en worden gespoten. Uitdeuken moet van binnenuit. Daarom moet er aan de binnenkant van de auto ruimte worden gemaakt om er goed bij te kunnen komen. Dit betekend dat de achterbank verwijderd moet worden net als panelen. Hier gaat veel tijd in zitten. Een aardige
  deuk kan rond de 1200 Euro gaan kosten. Dit komt mede omdat niet alleen de plek zelf opnieuw gespoten moet worden maar de omgeving ook om kleurverschil te voorkomen.

  voorkant auto in elkaarVoorkant in elkaar

  Bent u tegen uw voorganger aangebotst en zit uw voorkant in elkaar. De schade kan al snel oplopen. Een motorkap kapot, een bumper kapot, koplampen kapot, een radiateur kapot, wellicht moeten metalen delen opnieuw gericht worden zodat nieuwe onderdelen weer passen. Uiteraard moet alles weer in oorspronkelijke staat gemaakt worden om alles goed te laten passen. Schadeherstel kan u zo 3500 euro kosten als het niet meer is.

  Schadeauto verkopen

  Wilt u weten wat uw schadeauto waard is? Dan kunt u bij ons een gratis en vrijblijvend bod ontvangen van gescreende en erkende autobedrijven. Wij leggen uw schadeauto in een keer voor aan al deze bedrijven. Zij kunnen een bod uitbrengen op uw auto met schade. Voor u is het helemaal gratis en vrijblijvend. U weet dan precies wat men er voor geeft en waarvoor u ook direct uw schadeauto voor kunt verkopen. Het bod is een gegarandeerde verkoopprijs. Deze bedrijven geven vaak meer voor uw auto dan u denkt.

  Weten wat uw schadeauto nog waard is?

  schadeauto-verkopen


   [multiform “stap 2”]

   [multistep "1-2-https://verkopenschadeauto.be/stap-2/"]


   GEEN KOSTEN – GRATIS VERKOPEN – DIRECTE OPHALING

   Updated: 16 november 2018 — 11:59